Románia

2021.12.29. 11:28

Harminckét indiai migránst szállított egy furgonban egy Kolozs megyei férfi

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

 

Illegális bevándorlók csempészése miatt indítottak eljárást egy Kolozs megyei illetőségű férfi ellen, aki egy furgon rakterében 32 indiai állampolgárt szállított - közölte az AGERPRES hírügynökséggel a temesvári határrendészet.

A határrendészek Óbesenyő (Dudeştii Vechi) és Nagyszentmiklós (Sânnicolau Mare) között, az 59F-es országúton állították meg a Hunyad megyei furgont, amelynek rakterében 32 embert találtak. A sofőrt és utasait bekísérték az őrsre, ahol kiderült, hogy az idegenek indiai állampolgárok, a legfiatalabb 18, a legidősebb 43 éves, és nyilatkozatuk szerint gyalog szöktek át Szerbiából Romániába, hogy Nyugat-Európa felé folytassák útjukat.

A furgon sofőrje Kolozs megyei illetőségű, 50 éves férfi. A kihallgatáskor azt mondta, hogy a román-szerb határ közelében vette fel a migránsokat, és Temesvárra akarta szállítani őket.

Az ügyben a Temes megyei törvényszéki ügyészség felügyeletével indított kivizsgálást a határrendészet. A migránsok ellen határsértés, a sofőr ellen embercsempészet miatt folyik eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában