Salvamont

2021.12.13. 09:07

FRISSÍTVE l Medvetámadáshoz riasztották a hegyimentőket, a helszínen már csak holttestet találtak

Forrás: agerpres.ro

Agerpres 

FRISSÍTÉS

10.05 óra — Részleteket közölt a Hargita megyei rendőrség a hegyimentők által holtan talált ember esetéről.

A rendőrség tájékoztatása szerint a gyergyóújfalui férfi "nagy valószínűséggel" medve okozta sérüléseibe halt bele.

A jelenlegi információk szerint a 69 éves férfi reggel távozott otthonról, feleségének azt mondta, hogy a gyergyószentmiklósi piacra megy vásárolni. Mivel délután 4-kor sem volt még otthon, felesége két falubelijével együtt keresésére indult a férfi erdei házához. Az eltűntet az erdei háztól 150 méterre, holtan találták meg. Az asszony és két segítsége bevitték a férjet a házba, abban a reményben, hogy sikerül feléleszteni. A helyszínre érkező rendőrök, mentősök és hegyimentők azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A mentősök szerint a férfi sérüléseiből arra lehet következtetni, hogy egy nagyvad, valószínűleg medve oltotta ki az életét.

A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indítottak kivizsgálást.

A gyergyói hegyimentők a Facebookon számoltak be vasárnap arról, hogy szombat este medvetámadás miatt riasztották őket. "Tegnap (szombaton - szerk. megj.) este csapatunktól kértek segítséget egy idős személy érdekében, akit a hívás szerint medve támadt meg. Nyolcfős mentőcsapatunk a nehezen járható terep ellenére gyorsan kiért a helyszínre. A küldetést nagyon megnehezítette a rossz időjárás. Az áldozatra egy erdei házban találtak rá, de több próbálkozás után sem sikerült újraéleszteni. Az első vizsgálatok és a sebek súlyossága arra utal, hogy a halál jóval a mentősök kiérkezése előtt állt be. A kriminológusok helyszínre érkezése után a holttestet levitték a hegyről és átadták a hatóságoknak" - írta a Salvamont.

 

08.40 óra Holtan találtak a hegyimentők egy erdei házban egy embert, akit medve támadt meg - közölte vasárnap a Salvamont hegyimentő szolgálat.

A Salvamont a Facebookon számolt be arról, hogy szombat este a Dancurás hegyimentő szolgálat segélyhívást kapott medvetámadás miatt. Nyolcfős csapat indult az illető segítségére. A nagyvad által megtámadt emberre egy erdei házban találtak rá, de már nem élt. Súlyos sérüléseiből arra lehet következtetni, hogy jóval a hegyimentők kiérkezése előtt életét vesztette - olvasható a bejegyzésben.

A helyszínre kriminológusok szálltak ki, a holttestet átadták a hatóságoknak - számol be a Salvamont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában