Plágium

2021.12.15. 14:52

FRISSÍTVE l Lemondott Florin Roman kutatásért és digitalizációért felelős romániai miniszter

Forrás: g4media.ro

Agerpres

 

FRISSÍTÉS

 

"Emelt fővel" távozik a minisztérium éléről, jelentette ki a kutatási miniszteri tisztségből szerdán lemondott Florin Roman.

"Ma (szerda - szerk. megj.) benyújtottam lemondásomat, köszönetet mondva a miniszterelnöknek és a kormánycsapatnak. Amikor a fehérből fekete lesz, amikor minden szavadat kiforgatják, és már mandátumod első napján meglincselnek, az már túl sok. Nem szeretném, ha ez a botrány befolyásolná a kormány munkáját" - írta Facebook-bejegyzésében Roman.

Hozzátette, bepereli Dacian Cioloşt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökét, aki szerinte "ráragasztotta a plagizáló címkét, anélkül, hogy bármiféle bíróság vagy bizottság döntött volna a plágiumváddal kapcsolatban".

Azoknak pedig, akik - meglátása szerint - anyagi megfontolásokból akarták eltávolítani a kutatásért és digitalizációért felelős minisztérium éléről, azt üzente, hogy "nyertek". Mint írta, nem sikerült őt bűncselekményekkel megvádolniuk, emiatt az önéletrajzában levő rendellenességekre hivatkozva érték el, hogy lemondjon - szögezte le Roman.

*

Lemondott tisztségéről Florin Roman kutatási miniszter - jelentette be szerdán a kormány sajtóirodája.

Korábban a kabinet sajtószóvivője, Dan Cărbunaru azt nyilatkozta, hogy Nicolae Ciucă miniszterelnök felszólította Romant, tisztázza az őt ért plágiumvádakat, illetve a személyével kapcsolatban felmerült egyéb vádakat.

A központi sajtó által közölt információk szerint Florin Roman egy gyulafehérvári felsőfokú tanintézetnél végzett el egy rövid ciklusú egyetemi képzést, majd a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen záróvizsgázott, és kapott oklevelet, ez azonban nem egyenértékű azzal, hogy a BBTE-n végezte tanulmányait, ahogyan az az önéletrajzában szerepel.

A szerdai kormányülés után Dan Cărbunaru azt mondta, a kabinet ülésén nem esett szó a Florin Romant ért újabb vádakról. "A lemondás egyoldalú gesztus" - nyomatékosította a szóvivő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában