Románia

2021.12.22. 16:13

Dan Barna: Az USR fontolgatja, hogy megtámadja a költségvetés tervezetét

Forrás: digi24.ro

Agerpres

 

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) fontolgatja, hogy az alkotmánybíróságon támadja meg a 2022-es állami költségvetés tervezetét, mert szerintük az USR-s polgármesterek által vezetett településeknek a jogszabály nem irányoz elő forrásokat - közölte szerdán Dan Barna, a párt alelnöke.

A politikus szerint a költségvetés kidolgozói diszkriminálnak egyes állampolgárokat azáltal, hogy az USR-s irányítású önkormányzatoknak nem utaltak ki anyagi támogatásokat jövő évre. A fővárosi kerületeknek szánt pénzek szétosztása is úgy módosult a tervezetben, hogy a koalíciós pártok polgármesterei által vezetett települések több pénzt kapjanak - állítja Barna. Ha a tervezetet ebben a formájában fogadja el a parlament, az USR nem zárja ki, hogy az alkotmánybírósághoz fordul, diszkriminációra hivatkozva - tette hozzá.

A párt alelnöke azt is nehezményezi, hogy a törvény tervezetéhez benyújtott USR-s módosító javaslatokat sorra elutasították a szakbizottságok.

"Újabb egymilliárdot osztottak szét a polgármesteri hivataloknak, és az USR-s polgármesteri hivatalok ismét nem kaptak semmit. Ez így nem mehet tovább, ez igazságtalan az állampolgárokkal szemben.(...) Minden településnek forrásokat kell biztosítani a fejlődéshez" - jelentette ki Dan Barna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában