Átoltottság

2021.12.22. 12:19

Cîţu: Támogatjuk a Covid-igazolvánnyal kapcsolatos romániai tervezeteket

Florin Citu, propunerea Partidului National Liberal (PNL) pentru preluarea portofoliului Finantelor in guvernul Ludovic Orban (S), este audiat in comisia de specialitate, marti 29 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Agerpres

 

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló minden törvénytervezetet támogat és parlamenti megvitatását szorgalmazza - nyilatkozta szerdán az alakulat elnöke, hangsúlyozva, hogy a kormánykoalíciónak 70 százalékos többsége van a törvényhozásban.

Florin Cîţut megkérdezték az újságírók, miként kommentálja azt az értesülést, miszerint Alexandru Rafila egészségügyi miniszter kilátásba helyezte a lemondását, ha a kormány nem vállal felelősséget a Covid-igazolvány bevezetéséről szóló tervezetért, hogy az mielőbb léphessen életbe. "A lemondás egyoldalú gesztus, ezért ezt nem kívánom kommentálni" - válaszolt.

A PNL-elnök emlékeztetett, a parlamentben már van egy tervezet a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről, amely megvitatásra vár a képviselőházban. Közben a kormány közölte, hogy dolgozik egy másik jogszabályjavaslaton, ez azonban még nem jutott el a parlamentbe. "Ha megérkezik, megvitatjuk és elfogadjuk. Mi támogatunk a Covid-igazolvánnyal kapcsolatos minden olyan tervezetet, amely az átoltottság növekedéséhez vezet" - nyomatékosította.

Florin Cîţu kifejtette, ha a költségvetési törvényt két nap alatt el tudja fogadni a parlament, ezt a tervezetet is rövid időn belül megszavaznák, hiszen 70 százalékos többsége van a kormánykoalíciónak a törvényhozásban. Úgy véli, fontos lenne, hogy az emberek követhessék végig a tervezet parlamenti vitáját, így inkább ezt szorgalmazná, mintsem az indítvány kormányzati felelősségvállalással történő elfogadását. Utóbbi megoldáshoz kisebbségi kormány vagy törékeny parlamenti többség esetén fordulnak - vélekedett.

Cîţu úgy tudja, több változata is van a Covid-igazolvány bevezetéséről szóló új tervezetnek, állítása szerint azonban egyiket sem vitatták még meg a koalícióban. Ha a koalíció rábólint, a szenátus azonnal elkészíti a parlamenti menetrendet, és "két-három nap alatt" el tudják fogadni - nyomatékosította a liberálisok elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában