Botrány

2021.12.14. 18:22

A kormányfő elfogadhatatlannak tartja Diana Şoşoacă incidensét az olasz újságírókkal

Forrás: Fotó a közzétett videofelvételekből

Agerpres

Elfogadhatatlannak nevezte Nicolae Ciucă miniszterelnök azt az incidenst, amelynek során Diana Şoşoacă konfliktusba került egy olasz forgatócsoporttal, férje, Dumitru Silvestru Şoşoacă pedig a vád szerint bántalmazott egy rendőrt.

A kormányfő közleményben hangsúlyozta, hogy az illetékes hatóságoknak sürgősségi eljárásban kell tisztázniuk ez az ügyet.

Románia kormánya határozottan elítél minden, az újságírók megfélemlítésére vagy a polgárok szabad tájékoztatáshoz való jogának korlátozására irányuló cselekedetet. A véleménynyilvánítás szabadsága, a véleménynyilvánításhoz való jog és az információhoz való hozzáférés a demokrácia és a jogállamiság működésének garanciái – olvasható a miniszterelnöki állásfoglalásban.

 

Dumitru Silvestru Şoşoacă ellen büntetőjogi eljárást indított a fővárosi első kerületi ügyészség hatósági közeg bántalmazása miatt, ugyanis a vád szerint megütött egy rendőrt.

Rendőrségi források szerint Diana Şoşoacă szenátor pénteken hívta ki a rendőrséget egy külföldi televíziós stábnak adott interjú közben, mert konfliktusba került az újságírókkal a nekiszegezett a kérdések miatt. Bukarest negyedik kerületi rendőrségének munkatársai szálltak ki a helyszínre, azonban Diana Şoşoacă férje rájuk támadt.

A rendőrségi tájékoztatás szerint két eljárás indult az ügyben: az egyiket az első kerületi ügyészség indította hivatalos személy elleni erőszak miatt, a másik dossziét pedig a főügyészség elé terjesztik a tényállás megállapítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában