vélemény

2021.11.22. 16:56

Oros: A PNL teljes vezetőségének le kellene mondania

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) teljes vezetőségének le kellene mondania, mivel „szánalmas” állapotba juttatták a pártot – adott hangot véleményének Adrian Oros ügyvivő mezőgazdasági miniszter, aki, miután kilépett a liberális frakcióból, független szenátorként tevékenykedik.

Hétfői Facebook-bejegyzésében Oros rámutatott, hogy a PNL nem győzött, inkább térdre kényszerítették, és a teljes vezetőségnek le kellene mondania azért, mert ennyire szánalmas helyzetbe taszították eme történelmi pártot. Menniük kellene továbbá a „mesterségesen szított káoszért, amikor levegőbe röpítették a kormánykoalíciót, súlyosbítva az egészségügyi krízis nyomán amúgy is létező gazdasági válságot. Illetve amiatt, mert elárulták a választókat, akik egy jobboldali koalícióra szavaztak Románia fejlesztése érdekében”.

„Egyikük sem kevésbé vétkes. Parancsra voksoltak, gondolkodás nélkül, holmi gépesített bábokként, a nemzeti érdekre hivatkozva” – írta bejegyzésében Oros.

Hozzátette, a PNL kongresszusán a győztes csapat ígéretet tett arra, hogy legalább 7 évig távol tartja az ország kormányától a PSD-t, ezzel szemben most, térdre kényszerülve, 7 évre szóló kormányzási paktumot kötnek a szociáldemokratákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában