PNL-PSD-kormány

2021.11.03. 11:34

Orban: A jobbközép koalíció helyreállítását támogatjuk

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti frakcióiból kilépett törvényhozók a jobbközép koalíció helyreállítását támogatják, és nem szavaznának meg egy PNL-PSD alkotta kormányt – jelentette ki szerdán Ludovic Orban.

A volt pártelnök nyilatkozatában cáfolta azokat az információkat, miszerint a PNL jelenlegi vezetősége azért kényszerül koalícióra lépni a Szociáldemokrata Párttal, mert a liberálisok parlamenti frakciójából kilépett törvényhozók ellehetetlenítették a jobbközép koalíció helyreállítását. Orban azt mondta, tárgyalt valamennyi kollégájával, aki hozzá hasonlóan kilépett a PNL-frakcióból vagy ki fog lépni a közeljövőben, és egyértelműen azt a döntést hozták, hogy nem szavaznak meg egy esetleges PNL-PSD-kormányt. „Mi a jobbközép koalíció helyreállításában akarunk részt vállalni” – nyomatékosította.

Hozzátette, csak olyan jobbközép kormányt fognak támogatni, amelynek kormányprogramja az üzleti környezetet, a befektetések fellendítését és a nagy infrastrukturális beruházásokat támogató intézkedésekre alapoz.

Ezek is érdekelhetik