minisztérium

2021.11.22. 13:09

Oprea: Románia elnéptelenedése jelenti a legnagyobb veszélyt

Fotó: EMANUEL TITUS ILIESI 0766737888

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivője szerint Románia számára jelenleg az ország elnéptelenedése jelenti a legnagyobb veszélyt.

Radu Oprea a családügyi minisztérium létrehozásának szükségességét támasztotta alá ezzel a kijelentésével.

A szóvivő szerint az új minisztérium létrehozása nem jár feltétlenül pluszköltséggel, mert a kormány meglévő munkaközösségét át is lehet csoportosítani anélkül, hogy növelni kellene az alkalmazottak számát.

„Ha a statisztikákat, a Román Nemzeti Bank jelentéseit szemügyre vesszük, kiderül, hogy jelenleg Románia elnéptelenedése jelenti a legnagyobb veszélyt” – fogalmazott Oprea, hozzátéve, hogy ilyen körülmények között törvénycsomagot kell kidolgozni, amely egyrészt a gyermekvállalási kedvet növelné, másrészt a családok itthonmaradását bátorítaná.

A szociáldemokrata párti politikus szerint Románia nagyon sok gonddal küzd jelenleg, többek közt azzal, hogy „az elmúlt évben közel 400 ezer gyermek került az anyagi nélkülözés állapotába”, és ezekre a problémákra a leendő kormánynak megoldást kell találnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában