Segítség

2021.11.30. 19:11

Marokkóban rekedt románok/Ciucă: A repülőgép csütörtökön indul értük

Nicolae Ciucă miniszterelnök kedden közölte, úgy döntöttek, két napot várnak a Marokkóban rekedt románok hazaszállításával, hogy időt adjanak a szükséges eljárások és formalitások elvégzésére, és addig ellenőrzik, hogy vannak-e még más romániai állampolgárok is a térségben.

A külügyminisztérium kedd reggel jelentette be, hogy 72 romániai turista rekedt Marokkóban, miután a helyi hatóságok a koronavírus új törzsének megjelenése miatt felfüggesztették az országba irányuló kereskedelmi légi járatokat.

Ciucă szerint a TAROM különgépe csütörtök reggel indulna Marokkóba a román állampolgárokért, és mivel a gépen maradnak szabad helyek, azokat felajánlják más, szintén ott rekedt európai polgároknak.

Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) kedden jóváhagyta a Marokkói Királyságban rekedt román állampolgárok hazatelepítését a TAROM légitársaság egy különjáratával, miután a marokkói hatóságok a koronavírus új törzsének megjelenése miatt felfüggesztették az országba irányuló kereskedelmi légi járatokat.

A bizottság 109-es határozata értelmében aktiválják az Európai Polgári Védelmi Mechanizmust. A költségeket az állami büdzséből, a kormány rendelkezésére álló tartalékalapból állják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában