Erdővédelem

2021.11.02. 17:06

Iohannis: Románia elkötelezett az erdővédelmi rendszer javítása mellett

Románia elkötelezett az erdővédelmi rendszer javítása és új erdők ültetése mellett – szögezte le Klaus Iohannis államfő Glasgow-ban, ahol az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 26. konferenciáján (COP26) vesz részt.

Iohannis Twitter-üzenetet tett közzé, amelyben azt írja, az erdők védelme és a termőföldek fenntartható használata kulcsfontosságú az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Hozzáteszi: az új erdők ültetésére főleg az elsivatagosodásnak kitett térségekben van szükség.

Románia támogatja az erdőségek megóvásáról és a felelős termőföldhasználatról szóló közös glasgow-i nyilatkozatot. „Együtt kell dolgoznunk mindannyian” – mutat rá az elnök.

A glasgow-i nyilatkozatot a világ 105 vezetője írta alá. A dokumentum aláírói vállalják, közösen fognak dolgozni annak érdekében, hogy 2030-ra megállítsák az erdők pusztulását és a termőföldek degradálódását, és erőfeszítéseket tesznek az erdők és más ökoszisztémák védelmében.

Iohannis ugyanakkor arra kér minden vezetőt bejegyzésében, hogy egyesítsék erőiket a fenntartható termőföldföldhasználatra való áttérés érdekében. Ez elengedhetetlen a párizsi megállapodás céljainak eléréséhez, beleértve azt a célkitűzést, hogy 2 Celsius-foknál kevesebbet növekedjen a globális átlaghőmérséklet – írja az államfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában