Járványügy

2021.11.16. 16:18

Elkezdték a gyerekek beoltásának logisztikai előkészüleit

Fotó: Profimedia Images

A koronavírus elleni országos oltáskampányt koordináló bizottság elnökének becslései szerint az 5-11 éves gyermekek oltásának logisztikai előkészületei e hónap végére befejeződnek.

Keddi sajtótájékoztatóján Valeriu Gheorghiţă elmondta, a Európai Gyógyszerügynökség várhatóan már november második felében, 25-e körül jóváhagyja az 5-11 éves korosztály beoltását a BioNTech/Pfizer vakcinájával, a Moderna oltóanyagának jóváhagyása pedig december közepén esedékes.

Az Amerikai Egyesült Államokban és Izraelben már oltják az 5 és 11 év közötti korosztályhoz tartozó gyerekeket – emlékeztetett a katonaorvos.

Gheorghiţă elmondta, elkezdték a gyerekek beoltásának logisztikai előkészüleit. Oltópontokat hoznak létre a gyerekkórházakban, de a jelenleg működő oltásközpontokban is nyitnak külön oltópontokat számukra, és a kampányhoz csatlakozott háziorvosok rendelőjében is megkaphatják majd az oltást a kicsik.

Az online oltásplatformot is módosítani fogják úgy, hogy a felnőttek előrejegyzést kérhessenek az 5 és 11 év közötti gyerekük beoltására – sorolta a CNCAV elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában