Feljelentés

2021.11.02. 14:39

Dan Tănasă: Törvénytelenül helyeztek el kétnyelvű utcanévtáblákat

Dan Tănasă, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) parlamenti képviselője feljelentette „az illetékes hatóságoknál” a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalt a városközpontban elhelyezett kétnyelvű utcanévtáblák miatt.

A politikus keddi Facebook-bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy a marosvásárhelyi ítélőtábla korábban jogerős ítélettel hatályon kívül helyezte a kétnyelvű utcanévtáblák elhelyezéséről szóló helyi tanácsi határozatot.

„Most érvényes helyi tanácsi határozat és a törvényes lépések betartása nélkül az RMDSZ vezette helyhatóságok az éj leple alatt lecserélték az utcanévtáblákat” – írta Tănasă, megengedhetetlennek nevezve a városháza intézkedését.

A politikus közölte, hogy az esetről értesítette „az illetékes hatóságokat”, és reményét fejezte ki, hogy csak egy „elszigetelt incidensről” van szó. Tănasă ugyanakkor bírálta a helyi önkormányzatot, amelynek szerinte a „kényszeres területmegjelölés” helyett inkább a helyi tömegközlekedés fejlesztésével, parkosítással és a város gazdasági vonzerejének növelésével kellene foglalkoznia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában