Black Friday

2021.11.15. 10:38

FRISSÍTVE l 50.000 lejre büntették meg az eMag vállalatot

Fotó: cancan.ro

FRISSÍTÉS

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) jelzésére az eMAG azonnal orvosolta a kampányidőszak megjelenítésével kapcsolatos problémákat, az ügyfeleket ez nem érintette – közölte hétfői közleményében a vállalat.

Az eMAG azt követően adott ki állásfoglalást, hogy az ANPC közölte, 50 ezer lejes bírságot rótt ki a cégre a fekete pénteki kampány során észlelt szabálytalanságok miatt. A legnagyobb hazai online áruház azért kapott büntetést, mert a termékek referenciaáránál (amely az akció meghirdetése előtti 30 napban alkalmazott legkisebb ár) nem tüntették fel sem a promóciós időszak kezdetét, sem annak időtartamát. A vásárlókat tehát megtévesztették azáltal, hogy nem tájékozatták őket, mikortól számítják a 30 napos időszakot – tájékoztatott a fogyasztóvédelem.

Az eMAG ennek kapcsán rámutatott, a jelzett hiányosságokat azonnal pótolták, ugyanakkor átlátható módon tájékoztatták a hatóságokat az eMAG promóciós kampányainak szervezéséről.

A vállalat megjegyezte, az ANPC mind a fekete pénteki, mind más promóciós kampányok keretében kínált többtucatnyi termék árát megvizsgálta, és egy esetben sem észlelt törvényszegést az árleszállításokkal kapcsolatban.


 

A fekete péntek kampányában elkövetett szabálytalanságok miatt összesen 50.000 lej bírságot szabott ki az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) az eMag-ra, Románia legnagyobb online kereskedelmi vállalatára – derül ki a hatóság hétfői közleményéből.

A hatóság felügyelői a fekete pénteki árleszállítási akciókkal kapcsolatban vizsgálódtak a webáruház honlapján, és megállapították, hogy a referenciaárnál (ami az akció meghirdetése előtti 30 napban alkalmazott legkisebb ár) nem tüntették fel sem az árleszállítás időpontjának kezdetét, sem az akció időtartamát. A vásárlókat tehát megtévesztették azzal, hogy nem tájékozatták őket, mikortól számítják a 30 napos időszakot.

Az ANPC felügyelői ugyanakkor javasolták az illetékes hatóságoknak, hogy szólítsák fel a vállalatot a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat beszüntetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában