Koronavírus

2021.10.08. 11:42

Temes megye: több mint ezer hívás érkezett a mentőszolgálathoz

Fotó: Illusztráció

Egy nap alatt több mint ezer hívás érkezett a temesvári mentőszolgálathoz, az esetek többségében koronavírusos betegektől – adta hírül pénteken az alprefektus.

Ovidiu Drăgănescu a napokban közölte, hogy maga is megfertőződött a koronavírussal, miután egyszer már átesett a betegségen, és be is oltatta magát.

Pénteki Facebook-bejegyzésében az alprefektus rámutatott, csütörtökön több mint ezer hívás érkezett a temesvári mentőszolgálathoz, miközben a megye kórházaiban már alig vannak szabad ágyak a Covid-19 súlyos tüneteivel küzdő betegek számára, az intenzív terápiás ágyak pedig már rég beteltek. A Temesvár környéki településeken a 20 ezrelékhez közelít a fertőzöttségi ráta.

„Tartsák be az óvintézkedéseket, kerüljék a zsúfolt helyeket, viseljenek maszkot az utcán is, és ne küldjék iskolába gyermekeiket, ha a betegség tüneteit észlelik rajtuk. Nagyon fontos, hogy mielőbb jelentsék a családban előforduló Covid-19-eseteket, különösen azoknál a gyermekeknél, akik osztálytársakkal kerültek kapcsolatba. Ez az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a legrosszabbat” – írta bejegyzésében Drăgănescu.

A Temes megyei mentőszolgálat igazgatója, Iancu Leonida szerint egész héten magas volt az igénylések száma, a hívások háromnegyede koronavírusos betegektől érkezett. Azt mondta, a mentőszolgálat pihenőszabadságon levő alkalmazottait is behívták dolgozni, és hétfőtől a temesvári polgármesteri hivatal, valamint néhány cég is rendelkezésükre állít autókat, sofőröket. A megyei kórház rezidens orvosokat és asszisztenseket küld majd, akik a mintavételben fognak segíteni – részletezte.

A megyei egészségügyi igazgatóság csütörtöki adatai szerint 54 koronavírus-fertőzöttet ápolnak Temes megye kórházainak intenzív osztályain, és 481 igazoltan fertőzött vagy fertőzésgyanús beteget kezelnek más osztályokon. A megyében a fertőzöttségi ráta csütörtökön elérte a 9,2, Temesváron a 11,43 ezreléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában