Jövedelem

2021.10.31. 11:47

Ciolacu: A PSD nem szavazhat meg egy kisebbségi PNL-RMDSZ kormányt

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt írta vasárnap a közösségi oldalán, hogy pártja nem szavazhat meg egy olyan kisebbségi PNL-RMDSZ kormányt, amelynek a programja a román állampolgárok bevételeinek csökkenéséhez vezetne.

„A PSD nem szavazhat meg egy kisebbségi PNL-RMDSZ kormányt, amelynek kormányprogramja továbbra is kíméletlenül csökkenti a román állampolgárok jövedelmét!” – írta Ciolacu, aki nehezményezi, hogy a kormányprogramban egyetlen pontot sem látott viszont abból a tízből, amelyeket ő maga küldött el a kijelölt miniszterelnöknek sürgősen meghozandó intézkedésként.

Ciolacu szerint a kormányprogram nem irányozza elő sem a minimálbér, sem a gyermekpénz, sem a nyugdíj korábban beígért megemelését, sőt, új adókat vezetne be a diaszpórában élő románok számára.

A PSD elnöke azt üzeni kollégáinak: annak tudatában szavazzanak az új kormányról, hogy amennyiben az gyakorlatba ülteti aberráns döntéseit, a román állampolgárok élete még a mostaninál is nehezebbre fordul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában