Panasz

2021.10.20. 17:00

Elutasították Anca Dragu miniszterleváltásokkal kapcsolatos panaszát

Elutasította szerdán az alkotmánybíróság a szenátus elnökének a miniszterleváltásokkal kapcsolatos alkotmányjogi panaszát.

Anca Dragu azt kérte a taláros testülettől szeptember 15-i beadványában, állapítsa meg, hogy alkotmányos természetű jogi konfliktus jött létre a kormány és a parlament között azáltal, hogy a miniszterelnök elmulasztott bizalmi szavazást kérni a törvényhozó testülettől a kabinet politikai összetételének módosulása után. A kormány politikai összetétele az USR minisztereinek lemondásával változott meg. A szenátusi elnök arra kérte még az alkotmánybíróságot, kötelezze a kormányfőt a távozó tárcavezetők helyére javasolt miniszterjelöltek listájának parlament elé terjesztésére.

Az alkotmánybíróság szerdán egyöntetűen elutasította Anca Dragu beadványát, a döntés értelmében nem keletkezett alkotmányos természetű jogi konfliktus a kormány és a parlament között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában