Oltáskampány

2021.10.20. 18:40

A védőoltás az egyetlen megoldás az államfő szerint

Hatvan, 2021. október 6. Beoltanak egy nõt az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcinájával harmadik, emlékeztetõ oltásként a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelõintézet oltópontján 2021. október 6-án. MTI/Komka Péter

Fotó: Illusztráció/MTI

A koronavírus-járvány megállításának egyetlen eszköze az oltás – jelentette ki szerda esti sajtónyilatkozatában Klaus Iohannis, miután tanácskozott a kormány illetékeseivel a vírus terjedésének megfékezéséről.

Az államfő beszámolója szerint a tanácskozáson az iskolákról és a korlátozások bevezetéséről volt szó.

„Ha azt akarjuk, hogy véget érjen a járvány, az oltás jelenti a megoldást. Az oltás megállítja a járványt” – szögezte le az államelnök a Cotroceni-palotában.

Iohannis arra kérte az embereket, hasonlítsák össze az itthoni helyzetet a nyugat-európaival, ahol 70-80 százalékos az átoltottság. „Európa nyugati felében, ahol az emberek tömegesen, 70-80 százalékban beoltatták magukat, lazítottak, a pandémiának gyakorlatilag már nincs hatása. Európának az innenső felében azonban, ahol az emberek különböző okokból idegenkednek az oltástól, telibe kapott a járványhullám, és nálunk, Romániában valóságos katasztrófa történik, emberek százai halnak meg naponta, tízezrek fertőződnek meg minden nap. Kedves románok, ha azt akarjuk, hogy véget érjen ez a pandémia, oltassák be magukat, ha nem akarnak kórházba és intenzív terápiára kerülni, oltassák be magukat!” – nyomatékosította az államfő.

Azt is hangsúlyozta, nem szabad hitelt adni azoknak, akik szerint a Covid elleni vakcina veszélyes. „Az egyetlen, ami történhet, ha beoltatják magukat, hogy megússzák a betegséget, biztosan megússzák a betegség súlyos formáit, és a társadalom megússza a járványt” – jelentette ki.

Iohannis hozzátette, hogy a lakossági átoltottság jelentős növekedéséig a hatóságok kénytelenek lesznek újabb korlátozásokat bevezetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában