Koronavírus

2021.09.21. 13:57

Több mint ezer fenntartott ágy van az intenzív osztályokon, ebből 990 foglalt

Fotó: Illusztráció

Országos szinten 1131 COVID-19-betegeknek fenntartott kórházi ágy van az intenzív osztályokon, és ezekből 990 foglalt – tájékoztatott kedden az egészségügyi minisztérium.

Országszerte 16 szabad kórházi ágy van még az intenzív terápiás osztályokon a koronavírus-fertőzötteknek, azokon kívül, amelyeket az alapbetegségük mellett koronavírussal megfertőződött pácienseknek tartanak fenn a különböző kórházakban. Három ilyen ágy van Konstanca, kettő Brassó, egy-egy Bihar, Buzău, Dolj, Hunyad és Szeben megyében, illetve 6 Bukarestben – közölte a tárca.

A minisztérium szerint dolgoznak az intenzív terápiás ágyak számának növelésén, de nagyobb hangsúlyt fektetnek olyan helyek biztosítására, ahol a koronavírus-fertőzött krónikus betegeket kezelhetik, mivel esetükben a társbetegség magas kockázati tényezőt jelent, egészségi állapotuk nagyobb valószínűséggel válságosra fordulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában