Módosítások

2021.09.16. 09:53

Száz lejes kártalanítást fizetnek a fogyasztóknak

Száz lejes kártalanítást fizetnek majd a fogyasztóknak azok az energiaszolgáltatók, amelyek nem olvassák le a törvényben előírt időközönként a gáz- és a villanyórát – jelentette be szerda este az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE)alelnöke.

A Digi24 televíziónak nyilatkozva Nagy-Bege Zoltán emlékeztetett arra, hogy a gázórákat háromhavonta, a villanyórákat félévente kötelesek leolvasni a szolgáltatók. Mivel ennek elmulasztását a törvény csak enyhe bírsággal sújtja, az ANRE módosítana a gáz- és a villanyszolgáltatás szabályozásán.

A közvitára bocsátott módosítások lényege, hogy automatikusan 100 lejes kártalanítást fizet a szolgáltató annak a fogyasztónak, akinek nem olvasta le határidőre a fogyasztásmérőjét. „Mi 100 lejes kártalanítást javasoltunk. Ha elmulasztják egymillió fogyasztásmérő leolvasását, ez 100 millió lejt jelent. Gondolom, ez jobb belátásra téríti a szolgáltatókat” – jelentette ki Nagy-Bege Zoltán.

Az ANRE alelnöke hozzátette, hogy a törvény szerint a fogyasztóknak joguk van havonta leolvasni a fogyasztásmérőjüket és elküldeni a számláló adatait a szolgáltatónak, amelyek ezek alapján kötelesek kiállítani a számlát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában