Nem kér belőle

2021.09.26. 14:05

Orban: Ha Iohannis partnerséget akar, ott van erre a PNL elnöke

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) volt elnöke, Ludovic Orban vasárnap azt mondta, jómaga megtette kötelességét Klaus Iohannisszal szemben, ha az államfő partnerségi kapcsolatot akar, ott van erre az alakulat újonnan megválasztott elnöke.

Ludovic Orbantól azt kérdezték az újságírók, van-e még lehetőség a megbékélésre közte és Iohannis elnök között, miután a PNL szombati kongresszusát követően kijelentette, hogy „nem létezik már semmiféle partnerség” köztük. Erre válaszolva Orban kijelentette, ő vezette a PNL választási kampányát, amikor Klaus Iohannist jelölték államfőnek, és az elnökválasztások történetének legjobb eredményét érték el mind az első, mind a második fordulóban.

„Én úgy gondolom, hogy megtettem a kötelességemet Iohannisszal szemben, és a dolgok a lehető legtisztábbak. Persze, ha partnerséget akar, ott van erre az újonnan megválasztott pártelnök” – fogalmazott.

Megkérdezték tőle azt is, tart-e attól, hogy kizárják a PNL-ből. „Ez lenne az utolsó őrültség, amit tehetnének” – válaszolt.

Azokkal az értesülésekkel kapcsolatban, miszerint néhány támogatójának a kizárására készül az új vezetőség, Orban azt mondta, „nagy ostobaság” lenne kizárni azokat az embereket, akik a párt érdekeit szem előtt tartva őt támogatták.

„Minden józan eszű ember számára nyilvánvaló volt, hogy sokkal jobb lett volna a PNL-nek, ha engem választanak meg elnöknek. De nem így történt. Több lenne a soknál, ha szankcionálnák azokat a kollégáimat, akik a PNL érdekeit nézve rám szavaztak” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában