Intézkedések

2021.09.16. 16:45

Kolozs megye: megszorítások a megyeszékhelyen és három községben

Fotó: clujulpolitic.ro

A Kolozs megyei vészhelyzeti bizottság csütörtökön egy sor megszorító intézkedés életbe léptetéséről döntött azokon a településeken, amelyekben a koronavírus fertőzöttségi rátája lakosságarányosan meghaladta a 2 ezreléket.

Az intézkedések Kolozsvárt, illetve Szászfenes, Tordaszentlászló és Szind községeket érintik.

A megyeszékhelyen 2,15 ezrelék a fertőzöttségi incidencia, a tőszomszédságában levő Szászfenesen 2,21 ezrelék, Tordaszentlászlón 2,67 ezrelék, Szinden pedig 3,1 ezrelék, tájékoztat Tasnádi Szilárd Kolozs megyei prefektus.

A bizottság határozata értelmében a sportrendezvényekre csak a lelátók kapacitásának 50 százalékáig engedhetnek be nézőket, akiknek maszkot kell viselniük, és személyenként egy négyzetméter területet kell számukra biztosítani. A mozik, az előadó- és a koncerttermek a kapacitásuk 70 százalékáig engedhetnek be nézőket, akiknek maszkot kell viselniük. Az előadások, koncertek, fesztiválok vagy más, szabad téren zajló kulturális rendezvények legtöbb 2500, maszkot viselő személy részvételével szervezhetők meg.

Családi rendezvények (esküvők, keresztelők) legtöbb 150 személy részvételével szervezhetők meg szabad téren, és legtöbb 100 személy részvételével a vendéglőkben, bárokban, szalonokban, kultúrotthonokban, rendezvénytermekben és rendezvénysátrakban a megfelelő egészségügyi óvintézkedések betartásával. A résztvevők számát 300-ra lehet emelni beltéren, ha a résztvevők számára személyenként két négyzetméter területet biztosítanak.

A szabadtéren zajló szabadidős és sporttevékenységeken legtöbb 30 személy vehet részt.

Szind községben, ahol a ráta meghaladta a 3 ezreléket bezárnak a mozik, előadó- és koncerttermek, de szabad téren is tilos bármiféle köz- vagy magánrendezvényt szervezni, határozott a megyei vészhelyzeti bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában