Oltáskampány

2021.09.22. 11:03

Iohannis: Kötelezővé kell tenni némelyeknek a koronavírus elleni oltást

Kötelezővé kell tenni a koronavírus elleni oltást a kulcsfontosságú ágazatok bizonyos szegmenseiben dolgozók számára, tekintettel arra, hogy rendkívül gyorsan terjed a járvány – véli Klaus Iohannis államfő, aki az egészségügyi alkalmazottakat említette példaként.

„Nem normális, hogy egyes orvosok oltásellenes üzeneteket fogalmaznak meg” – mondta az elnök az újságíróknak, akik elkísérik az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) New York-i közgyűlésére.

A járvány terjedését fékezni hivatott korlátozó intézkedések kapcsán Iohannis azt mondta, különbséget fognak tenni a beoltott és oltatlan személyek között. Az államfő ugyanakkor hangsúlyozta, a védettségi igazolvány jelenti a megoldást arra, hogy minél kevesebb korlátozást vezessenek be.

Az ENSZ Közgyűlésének 76. ülésszaka keddtől csütörtökig zajlik New Yorkban. Románia küldöttségét Klaus Iohannis államfő vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában