Ludovic

2021.09.26. 09:54

Florin Cîţu: A focit gólokra játsszák, a politikában a szavazatok számítanak

Fotó: Digi24

Ha elegendő szavazatot kapnak, a pártelnöki tisztségre Ludovic Orbant támogató csapat tagjai is bekerülhetnek a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezető testületébe, a végrehajtó bizottságba – jelentette ki vasárnap az alakulat újonnan megválasztott elnöke, Florin Cîţu. A szombati elnökválasztást követően a PNL Országos Tanácsa vasárnap választja meg a párt vezetőségének további tagjait, többek között a pártfőtitkárt, a négy első alelnököt és az ágazatokért felelős alelnököket.

Az ülésre érkező Florin Cîţutól azt kérdezték az újságírók, lesz-e helyük a végrehajtó bizottságban Ludovic Orban támogatóinak. „A focit gólokra játsszák, a politikában pedig a szavazatok számítanak. Ha elegendő szavazatot szereznek, természetesen” – válaszolt a liberális pártelnök.

A PNL Országos Tanácsának vasárnapi ülését szintén Bukarestben, a Romexpo kiállítási központban tartják, kétezer küldött részvételével.

Szeptember elején módosították a PNL statútumát, az egyik módosítás szerint az egyes ágazatokért felelős alelnökök számát 17-re növelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában