Online oktatás

2021.09.29. 11:58

Cîmpeanu hajlandó aláírni az online oktatásra vonatkozó rendelet módosítását

Fotó: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter szerdán hajlandóságát fejezte ki az egészségügyi miniszterrel közösen kiadott rendelet módosítására, amelynek eredményeként megemelnék az online oktatásra való áttérést aktiváló 6 ezrelékes fertőzöttségi küszöböt. Ehhez azonban az érintettek beleegyezésére és az országos vészhelyzeti bizottság hivatalos határozatára van szükség.

Cîmpeanu kifejtette, két lehetőség közül kell választani: az egyik az, hogy tartják magukat a rendelethez, amely előírja, hogy 6 ezrelékes fertőzöttségi ráta fölött az iskolák online oktatásra térnek át, kivéve a speciális iskolákat, bölcsődéket és óvodákat, valamint a terápiás órákat. A másik lehetőség a 6 ezrelékes küszöb megemelése, ehhez azonban az egészségügyi minisztérium, az oltáskampányt koordináló bizottság, az országos vészhelyzeti bizottság és az országos közegészségügyi intézet közös megállapodására van szükség.

„Teljes mértékben hajlandó vagyok az egészségügyi miniszterrel közösen aláírni a rendelet módosítását a CNSU határozata alapján” – mondta az oktatási tárca vezetője.

Cîmpeanu azt is megígérte, hogy péntekig nyilvánosságra hozzák, milyen forgatókönyv alapján kell megszervezni jövő héttől az oktatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában