Bűncselekmény

2021.09.20. 15:28

Bűnvádi eljárás indult egy 72 éves, koronavírusos nő ellen

Fotó: szekelyhon.ro

Bűnvádi eljárást indított a Hargita megyei rendőrség egy koronavírussal diagnosztizált asszony ellen, aki orvosainak beleegyezése nélkül elhagyta a kórházat.

A Hargita megyei rendőrség tájékoztatása szerint a COVID-19-ben szenvedő nő a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház tüdőgyógyászati osztályára volt beutalva. A 72 éves asszony azonban elhagyta a kórházat anélkül, hogy orvosai ehhez hozzájárultak volna. A hatóságok a járvány visszaszorítását célzó erőfeszítések meghiúsításának bűncselekménye miatt indítottak eljárást a nő ellen.

Az asszony jelenleg otthoni karanténban van.

A Hargita megyei rendőrség egyébként múlt héten átfogó ellenőrző akciót hajtott végre az egészségügyi óvintézkedések betartásával kapcsolatban, és ennek keretében 42 személyt bírságoltak meg, 41-et a maszkviselésre vonatkozó előírások áthágása, egyet pedig a lakhelyi karantén be nem tartása miatt. A bírságok összege 2500 lejre rúg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában