Koalíció

2021.09.13. 15:04

Barna: Cîțu egy reformer kormányfő

Fotó: frissujsag.ro

Dan Barna, az USR PLUS társelnöke szerint a kormánykoalíció megalakulásakor Florin Cîţu „reformot támogató miniszterelnöknek tűnt”.

„Akkor még csak a parlamentből ismertem Florin Cîţut, ahol kétszer-háromszor találkoztunk, azonban a kormánykoalíció megalakulásakor úgy tűnt, hogy ő közel áll a Romániában szükséges változás igényéhez, ő egy refomer kormányfő” – fejtette ki Barna az Europa FM-nek.

Hozzátette, kompetencia kérdése, hogy valaki tud-e egy koalíciót vezetni, mert ha nem tiszteli koalíciós partnereit, akkor az nem tud működni. Barna szerint éppen ebből ered a koalíciós válság, hiszen Florin Cîţuval neki személy szerint „civilizált kapcsolata volt”, de a kormányfő nem tartotta tiszteletben a koalíciós megállapodásokat. Vlad Voiculescu menesztését még „lenyelték” az ország érdekében, de Stelian Ion esetében ezt már nem tehették meg, mert kiderült számukra, hogy „a miniszterelnök szemében nem számít a koalíciós egyezség, azt csak viccként kezeli”.

„A helyzet röviden a következő: az egyik koalíciós partner már nem támogatja a kormányfőt. Mihelyt a koalíció egy másik miniszterelnököt javasol, tovább lehet menni” – summázta Barna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában