Fertőzöttség

2021.09.09. 16:53

Arafat: 49 településen vezettek be korlátozó intézkedéseket

Fotó: digi24.ro

Jelenleg 49 településen vannak érvényben korlátozó intézkedések a 3 ezreléket meghaladó fertőzöttségi ráta miatt – közölte csütörtökökön Raed Arafat. A belügyi államtitkár tájékoztatása szerint az országos fertőzöttségi ráta 1,24 ezrelék.

Raed Arafat elmondta, a korlátozó intézkedések többek között a zárt légterű nyilvános helyekre vonatkoznak, amelyekbe csak beoltott vagy tesztelt személyek léphetnek be. Ezeket az intézkedéseket a megyei katasztrófavédelmi bizottságok hozzák meg az érvényben lévő kormányhatározat alapján.

A belügyi államtitkár közlése szerint a megyei egészségügyi igazgatóságok (DSP) feladata pótlólagos intézkedéseket javasolni, ha egy adott településen a járványhelyzet ezt megköveteli. Példának hozta fel a Kolozs megyei Meregyó (Mărgău) községet, ahol korábban 15 ezreléket is meghaladta a fertőzöttségi ráta, a korlátozó intézkedések bevezetése után azonban a ráta 4,36 ezrelékre csökkent. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy a járványvédelmi szigorítások nem kizárólag a fertőzöttségi rátától függenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában