Beruházási program

2021.09.02. 11:53

„Aggályok merültek fel az Anghel Saligny-program kapcsán”

Stelian Ion igazságügyi miniszter szerint alkotmányossági és törvényességi aggályok merültek fel az Anghel Saligny mérnökről elnevezett országos beruházási program kapcsán.

Fotó: alephnews.ro

A tárcavezetőt csütörtöki sajtótájékoztatóján arról kérdezték az újságírók, mit kifogásolt az Anghel Saligny-program lebonyolításáról szóló sürgősségi rendeletben. Stelian Ion azt felelte, a minisztérium véleményező testülete több alkotmányossági és törvényességi problémát is talált a tervezetben, például köztulajdonjogi kérdésekben, valamint abban, hogy kiket bíznak meg a projektekkel és milyen törvényi keretek között. „Mindezen túlmenően lehetetlenség olyan dokumentumot véleményezni, ami nem jutott el a minisztériumba. Ez abszurd” – mondta Stelian Ion, aki szerint a Nemzeti Liberális Párt elnöki tisztségéért folyó belső versengés okozta az előállt helyzetet.

Florin Cîţu kormányfő szerdán este jelentette be, hogy menesztette Stelian Ion igazságügyi minisztert, és elküldte Klaus Iohannis államfőnek a tárcavezető tisztségéből való felmentésére vonatkozó kérést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában