Felszólítás

2021.09.21. 14:56

Cîțu: 2000 intenzív terápiás kórházi ágyra lesz szükség

Fotó: digi24.ro

Florin Cîţu becslése szerint 2000 intenzív terápiás kórházi ágyra lesz szükség a koronavírussal fertőzött betegek kezeléséhez. A kormányfő kedden arra kérte az illetékeseket, gondoskodjanak arról, hogy az ágyak száma növelhető legyen.

A miniszterelnök kedden a prefektusokkal, az egészségügyi igazgatóságok, a kórházak és a katasztrófavédelmi felügyelőségek képviselőivel tartott távértekezletet, amelyen részt vett Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter és Raed Arafat belügyi államtitkár is.

„Nem akarom azt hallani, hogy >>ez nem az én intézményemhez tartozik<<, >>ez nem az én felelősségem<<. Mindannyian a páciensek érdekében vagyunk itt, és mindannyian felelünk azért, hogy a legjobb körülményeket biztosítsuk számukra” – nyomatékosította Florin Cîţu.

A miniszterelnök felkérte a megyei egészségügyi igazgatóságok vezetőit, hogy „ne ücsörögjenek az irodájukban”, keressék fel a kórházak igazgatóit, és nyújtsanak nekik támogatást a szükséges orvosi személyzet és a kezelések biztosításához.

A kormányfő felszólította a prefektusokat, hogy vegyenek aktívan részt a járvány negyedik hullámának feltartóztatásában, emlékeztetve őket arra, hogy a hatáskörükbe tartozik a pandémia elleni küzdelem ellenőrzése és felügyelete.

Florin Cîţu kitért arra is, hogy nemcsak az ágyak számát kell növelni a kórházak COVID-részlegein, hanem az egészségügyi személyzet létszámát is, áthelyezések révén. A kormányfő ezért az orvosok megértését kérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában