Maros megyében

2021.07.07. 10:52

Belső vizsgálat indult az Azomureşnél történt robbanás ügyében

Belső vizsgálatot indított a marosvásárhelyi Azomureş vegyipari kombinát a szerdára virradó éjszakán történt robbanás kapcsán. A vállalat közölte, mindenben közreműködik az érintett hatóságokkal.

„A vállalat számára elsődleges fontosságú az alkalmazottak és a helyi közösség biztonságának garantálása. A műszaki incidens kezelésének módja is bizonyította a vészleállítási intézkedések hatékonyságát. Megértjük a helyi közösség aggodalmát, de biztosítunk mindenkit, hogy olyan intézkedések érvényesek, amelyek révén bármikor korlátozni lehet az esetleges műszaki incidensek továbbterjedését” – áll a vállalat közleményében, amelyben azt is hangsúlyozzák, hogy a létesítmény betartja az uniós biztonsági előírásokat.

A tájékoztatásban megerősítették, hogy a robbanás a 3-as ammóniagyártó berendezésnél történt, éjjel 1 óra 2 perckor, a beindítás utolsó fázisában. A berendezés kezelői azonnal elkezdték a vészleállítási eljárást, majd az Azomureş alkalmazásában álló, illetve a Maros megyei katasztrófavédelem tűzoltói eloltották a tüzet. Ammóniaszivárgás nem történt, sem az alkalmazottak, sem a lakosság biztonsága nem forgott veszélyben – nyomatékosítják.

A vegyi üzem egyik alkalmazottja megsérült, a robbanás következtében betört ablakok szilánkjai sebesítették meg az alkarját. A férfit kórházba szállították, megfelelő ellátásban részesült, és már kiengedték a kórházból – közölte a vállalat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában