Oltáskampány

2021.05.04. 15:17

A háziorvosok is elkezdték kedden a lakosság oltását

Budapest, 2021. május 3. Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. május 3-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Ez idáig több mint 3000 háziorvos vállalta, hogy részt vesz a lakosság koronavírus elleni immunizálásában – tájékoztatott Valeriu Gheorghiţă, az országos oltási kampány koordinátora.

Kedden tartott sajtótájékoztatóján Gheorghiţă rámutatott, a háziorvosi rendelőkben való immunizálás módszertanát idejében kidolgozták, így kedden kezdetét vehette az oltási kampány eme szakasza. A háziorvosok a Johnson & Johnson által előállított vakcinával oltanak. Jelenleg közel 18.000 dózis oltóanyag áll a rendelkezésükre az ország 20 megyéjében.

Az oltáskampány koordinátora kifejtette ugyanakkor, hogy a háziorvosoknak minél nagyobb számban kellene csatlakozniuk a kampányhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában