kiegészítés

2021.04.07. 14:58

Havi 180 lej értékű étkezési utalványt kapnak a kisjövedelmű, idős nyugdíjasok

Megszavazta szerdán a képviselőház a 2020/115-ös sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvényt, amely szerint 180 lej értékű étkezési utalványt kapnak a 704 lejes minimális szociális nyugdíjban részesülő, 75 éven felüli személyek.

A törvény értelmében a kizárólag meleg ételre költhető havi 180 lejt elektronikus kártyára folyósítják a kedvezményezetteknek. A szociális támogatásra azok a 75 éven felüli személyek jogosultak, akik 704 lejes minimális szociális nyugdíjban részesülnek, valamint a szélsőséges szegénység kockázatának kitett hajléktalanok. A program költségeit európai uniós alapokból fedezik. A kedvezményezettek listáját a helyi közigazgatási hatóságoknak kell összeállítaniuk, illetve frissíteniük.

Az ágyhoz kötött kedvezményezettek esetében az önkormányzatok keretében működő szociális szolgálatoknak kell gondoskodniuk a meleg étel házhoz szállításáról.

A képviselőház döntő házként szavazott a tervezetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában