Tüntetések

2021.04.04. 16:42

Fővárosi csendőrség: 83 bírság összesen 38.600 lej értékben a szombati tüntetések nyomán

Fotó: romania.europalibera.org

A hatóságok 83 bírságot róttak ki eddig a szombaton Bukarestben szervezett tüntetés nyomán – jelentette be vasárnap a fővárosi csendőrség.

Közleményében a csendőrség rámutat, hogy folyamatosan biztosította a közrendet a tiltakozó akció ideje alatt, és próbált párbeszédet folytatni a tüntetőkkel, tájékoztatva őket a törvényes előírásokról.

A fővárosi csendőrség ez idáig 83 bírságot rótt ki, összesen 38.600 lej értékben a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések elleni szombati tüntetések nyomán.

A hatóságok ugyanakkor egy személy ellen indítottak eljárást fegyverként is használható veszélyes tárgyak birtoklása miatt.

A csendőrség folytatja a kivizsgálást az ügyben.

Szombat este néhány százan tüntettek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések ellen a kormány épülete előtt. Az emberek ismét az Egyetem téren gyűltek össze, ahonnan kormányellenes jelszavakat skandálva, román zászlókat lengetve, sokan vuvuzelákat fújva átvonulnak a Victoriei térre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában