Román-lengyel-török

2021.04.22. 20:30

Az államfő megbeszélést folytatott a külügyminiszterekkel

Fotó: Digi24

Klaus Iohannis államfő megbeszélést folytatott csütörtök este biztonsági kérdésekben a román-lengyel-török háromoldalú találkozón résztvevő külügyminiszterekkel.

Az Államelnöki Hivatal közleménye szerint a megbeszélés középpontjában az Észak-atlanti Szövetség keleti szomszédságában kialakult biztonsági helyzet, valamint a NATO idei csúcstalálkozójának előkészítése állt.

„Ebből az alkalomból Klaus Iohannis államfő kiemelte ennek a háromoldalú párbeszédformátumnak a fontos szerepét, amelyet Románia kezdeményezésére indítottak 2012-ben, hogy támogassák a NATO erőfeszítéseit a biztonság megerősítése érdekében a szövetség keleti szárnyán, a Balti-tengertől a Fekete-tengerig, olyan körülmények között, hogy a három államnak számos közös biztonsági érdeke van' – írja a közlemény.

Klaus Iohannis kiemelte: a katonai erők szokatlan jelenléte miatt az illegálisan elfoglalt Krím-félszigeten és az ukrán határ mentén, Románia aggasztónak tartja a regionális biztonsági helyzetet.

”Klaus Iohannis reményét fejezte ki, hogy Románia, Lengyelország és Törökország folytatja szoros együttműködését az idei NATO-csúcstalálkozó kapcsán, amely rendkívül fontos a szövetségi egysége, a szolidaritás és a transzatlanti kapcsolatok iránti elkötelezettség megerősítése szempontjából' – írja még a dokumentum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában