Útépítés

2021.04.20. 18:49

A Kolozsvár-Beszterce gyorsforgalmi út megépítését tervezik

Összefog a Kolozs megyei, illetve a Beszterce-Naszód megyei tanács, hogy európai forrásokból 90 kilométer hosszú regionális gyorsforgalmi utat építsenek Kolozsvár és Beszterce között.

A Kolozs megyei tanács kedden arról tájékoztatott, hogy a két megye tanácsának elnöke, Alin Tişe és Radu Moldovan célul tűzte ki a Kolozsvár-Beszterce gyorsforgalmi út megvalósítását, ennek érdekében társulási megállapodás megkötésére készülnek. A Kolozs megyei tanács április 22-ei ülésén tárgyal és dönt a megállapodás jóváhagyásáról.

A Kolozsvár-Beszterce gyorsforgalmi út Dést érinti majd, és körülbelül 90 kilométer hosszú lesz.

A dokumentum előírja, hogy a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaságnak minden szükséges támogatást meg kell adni ahhoz, hogy megszervezze és lefolytassa a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére irányuló közbeszerzési eljárást. A dokumentumot ugyanakkor felhasználhatják különböző finanszírozási projektekre való pályázáshoz. 'A két megye lakosai, de az átutazók számára is kiemelkedően fontos beruházás sikeres megvalósítása érdekében a két megyei tanács lépéseket tesz annak érdekében, hogy Kolozsvár és Beszterce városi tanácsa is belépjen a társulásba' – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában