OTL

2021.02.27. 09:32

Változnak az autóbusz-útvonalak

A nagyváradi önkormányzat közlekedéssel és szállítással foglalkozó műszaki szakbizottsága február 22-i gyűlésén jóváhagyta, hogy március 1-től kezdve húsz napig le legyen zárva a gépjárműforgalom előtt a Fogarasi (Făgăraşului) és az Egyetemi (Universităţii) út kereszteződése, mivel villamossíneket fektetnek le, illetve kijelölik ezek nyomvonalát. A korlátozás a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) közleménye szerint a 14-es, 30-as és 33-as viszonylatok útvonalát is befolyásolja, a következőképpen.

A 14-es busznak a Fogarasi utcán lesz a végállomása, addig pedig az állami egyetem felé a következő útvonalon halad: Körös (Tudor Vladimirescu) utca–Szent László tér–Kert (Avram Iancu) utca–Zsidó deportáltak utcája–Matei Basarab utca (megálló a gazdasági líceumnál)–Rulikowski (Armatei Române) út. Azok a járatok, amelyek a 2. számú ipari parkig mennek, így folytatják az útjukat: Fogarasi út–Vágóhíd (Traian Blajovici) utca– Ogorului utca–kereszteződés az Aradi úttal–Ogorului utca– Anghel Saligny utca. Ideiglenesen nem működnek a Körösvidéki Múzeum, a telekkönyvi hivatal, az egyetem és a temető melletti megállóhelyek. Észak-Őssi felé: Fogarasi út– Rulikowski út–Kert utca, majd változatlan útvonalon tovább. Ideiglenesen nem működnek a temető és az egyetem melletti megállók. Az ipari park felől érkező járatok útvonala pedig a következőképpen alakul: Anghel Saligny utca–Ogorului utca–Thurzó Sándor utca–Ronald Reagan utca–December 22 park–Horea út–Zárda (Mihai Viteazul) utca–Parcului utca, majd változatlan útvonalon tovább. Ideiglenesen nem működnek a temető, az egyetem, a telekkönyvi hivatal, a múzeum és a Holdas templom melletti megállók.

A 30-as viszonylat útvonala csak a Gozsdu tér felé módosul: Ogorului utca (Leroy Merlin)–Thurzó Sándor utca–Ronald Reagan utca–December 22 park–Horea utca–Zárda utca (megálló a zsinagógánál)–Nagyvásár tér (December 1 park)–Gozsdu tér, majd változatlan útvonalon tovább. Ideiglenesen nem működnek a temető, az egyetem, a telekkönyvi hivatal, a múzeum és a Holdas templom melletti megállók.

A 33-as viszonylat útvonala a következőképpen változik. Az 1. számú ipari park felé: Ceyrat utca–Egyetemi út–Islazului utca–Vágóhíd út–Fogarasi út–Rulikowski út, majd változatlan útvonalon tovább. Váradszőllős irányába: Vitéz utca (Decebal)–Matei Basarab utca (megálló a gazdasági líceumnál)–Rulikowski út–Fogarasi út–Rulikowski út (megálló helyek a telekkönyvi hivatalnál és a múzeumnál)– Zsidó deportáltak utcája–Horea út–December 22 park, majd változatlan útvonalon tovább. A 34-es viszonylat esetében ideiglenes nem működik az egyetem melletti megálló (az 1-es számú ipari park felé), illetve az egyetem és a temető melletti megálló (Váradszőllős irányába).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában