Tárgyalás

2021.01.19. 15:53

Boc: A municípiumok járvánnyal kapcsolatos kiadásai 240 millió lejre rúgtak

A municípiumok járvánnyal kapcsolatos kiadásai 240 millió lejre rúgtak 2020-ban, eddig 40 milliót kaptak a kormánytól, arra számítanak, hogy a különbséget az idén fogják visszakapni Európai Uniós alapokból – jelentette ki kedden Emil Boc, Kolozsvár polgármestere, miután a municípiumok országos szövetségének (AMR) vezetősége találkozott Florin Cîţu miniszterelnökkel.

Forrás: gov.ro

A megbeszélésen központi téma volt a koronavírus elleni oltási központok megszervezése és finanszírozása, valamint az oltóanyagok eljuttatása a nagyvárosokba.

Az AMR elnöki tisztségét betöltő Boc szerint a szociális szolgáltatások kérdésében sikerült egy 'nagyon jó' megoldást találni: a vonatkozó kiadások 90 százalékát a kormány, 10 százalékát a helyi önkormányzatok költségvetéséből fedezik.

A felek megállapították ugyanakkor, hogy szükség van a metropolisz-övezetekre vonatkozó törvényre, és tárgyaltak a diákösztöndíjak és a tanulók ingyenes utazását biztosító jogszabály kérdéséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában