parlamenti választások

2020.12.06. 08:49

Ludovic Orban: Egy dinamikusan fejlődő romániára szavaztam

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Ludovic Orban bevallása szerint Románia fejlődésére, „a lényegi reformokra”, az ország euroatlanti orientációjára adta voksát a vasárnapi parlamenti választáson.

„Meghatározó nap a mai Románia jövendőbeli fejlődése tekintetében, a román állampolgárok ma eldönthetik, hogy milyen irányban haladjon tovább az ország. Ezért kérek mindenkit, hogy éljen szavazati jogával, vegyen részt ezen alapvető döntés meghozatalában” – fogalmazott Orban, miután leadta voksát az Ilfov megyei Dobroeşti település egyik iskolájában kialakított szavazókörzetnél.

Orban hozzátette, Románia fejlődésére szavazott, egy dinamikusan fejlődő, modern, saját erejében bízó Romániára, amely tiszteletnek örvend nemzetközi szinten.

„A lényegi reformokra, Románia egyértelmű euroatlanti orientációjára szavaztam, egy olyan fejlesztési tervre, amely lehetővé teszi azt a szintlépést, amelyet Románia megérdemel” – nyomatékosította.

Orban ugyanakkor rámutatott, ha a választási folyamat során betartják az elrendelt védelmi intézkedéseket, nem áll fenn a koronavírussal való megfertőződés veszélye.

„Ne hallgassanak azokra, akik azt mondják, hogy a szavazás veszélyes. Menjenek el bizalommal voksolni, éljenek a hatalommal, amely a kezükben van. Nem tehetik meg minden nap, csak négyévente egyszer” – mondta.

A miniszterelnök emlékeztetett, a vesztegzár alá vont településeken élők is korlátozások nélkül elmehetnek szavazni, nem kell a kijárás okát igazoló nyilatkozatot kitölteniük ehhez.

Borítóképünkön: Ludovic Orban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában