parlamenti választások

2020.12.06. 09:10

Hat választási szabálysértés miatt szabtak ki bírságot

Különösebb problémák nélkül kezdődött el a szavazási folyamat vasárnap reggel, történt néhány incidens, ezek azonban nem befolyásolták a voksolás menetét – közölte Monica Dajbog belügyminisztériumi szóvivő.

Forrás: digi24

Frissítés:

Hat választási szabálysértés miatt 15.000 lej értékben szabtak ki bírságot, és két írásbeli figyelmeztetést is kiadtak – közölte vasárnap délben Monica Dajbog belügyi szóvivő.

Ugyanakkor feljelentés érkezett öt büntetőjogi besorolás alá eső ügyről – tette hozzá.

A szóvivő szerint mindeddig nem történt komolyabb incidens, amely megzavarta volna a választás folyamatát.

Monica Dajbog szerint a szavazás kezdete óta 29 feljelentést regisztráltak a választási folyamattal kapcsolatos lehetséges rendellenességekről, ebből 10 az eddig elvégzett ellenőrzések nyomán alaptalannak bizonyult.

A belügyi szóvivő azt is leszögezte, hogy minden választási incidenst azonnal és pártatlanul kivizsgálnak.


Bukarestben 2000 lejre megbírságoltak egy férfit az egységes segélyhívószám visszaélésszerű használata miatt, az illető ugyanis azért hívta az 112-t, hogy feljelentést tegyen valaki ellen, aki állítása szerint nem viselt maszkot, ez azonban nem igazolódott be az ügyben végzett ellenőrzések nyomán – mondta Dajbog.

Ugyancsak Bukarestben három körzeti választási iroda egy-egy tagjának orvosi ellátásra volt szüksége, kettőnek ájulás miatt, egy harmadik személynek pedig azért, mert megvágta a kezét egy papírvágó késsel.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában