Nem engednek

2020.12.09. 08:49

Ciolacu: Nem fogunk más kormánynak bizalmat szavazni, csak annak, melynek élén Rafila áll

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nem fog bizalmat szavazni más kormánynak, csak annak, amelynek élén Alexandru Rafila – a PSD kormányfőjelöltje – fog állni – jelentette ki kedd este Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnök.

Amennyiben az államelnök nem a PSD-t hívja meg elsőként a pártok közül konzultációra – amint ez az alkotmány szerint kijárna a választásokat megnyerő alakulatnak -, megeshet, hogy a szociáldemokraták nem is mennek el a Cotroceni-palotába – fejtette ki Ciolacu a TVR műsorában.

Ciolacu leszögezte, a PNL-vel kizár mindenféle együttműködést; véleménye szerint az együttműködéssel a románokat sértenék meg, akik épp megbüntették a liberálisokat a választáson.

A PSD számára az egyetlen elfogadható kormány az, amelyet Alexandru Rafila vezet; ez lehet egy kisebbségi PSD-kormány vagy lehet egy nemzeti egységkormány. A PSD más kormánynak nem szavaz bizalmat – nyomatékosította Ciolacu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában