parlamenti választások

2020.12.03. 16:14

A kormány 8 millió maszkot és 3 millió pár kesztyűt vásárolt a választásokra

Annak érdekében, hogy az egészségügyi óvintézkedéseket be lehessen tartani a voksolási folyamat során, a belügyminisztérium több mint 8.200.000 egészségügyi védőmaszkot, 3.300.000-nél több egyhasználatú kesztyűt és 50.000 liter kézfertőtlenítőt osztott szét a prefektusi hivataloknak a december 6-án esedékes parlamenti választásokra – jelentette be csütörtökön Marcel Vela tárcavezető.

Agerpres

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a választások előkészületeivel napirenden vannak a hatóságok, és nem merültek fel olyan akadályok, amelyek gátolnák a szervezést.

A szavazókörzetek elnökei időben meg fogják kapni a prefektusi hivataloktól a voksoláshoz szükséges anyagokat – mondta el Vela a belügyminisztériumban adott sajtónyilatkozatában.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy a belügyminisztériumi struktúrák biztosítani fogják a 18.802 szavazókörzet védelmét, a választások napján pedig több mint 40.000 belügyi alkalmazott lesz szolgálatban.

A belügyi struktúrák a választási kampány folyamán is biztosították a közrendet, és ez a biztonságos légkör a parlamenti választások alatt végig fennmarad – ígérte Vela.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában