fenyítés

2020.11.16. 16:03

Vádat emeltek a Duduianu-klán manele-énekeseket zsaroló 13 tagja ellen

Zsarolás és rablás vádjával állította bíróság elé a Duduianu-klán 13 tagját a fővárosi első kerületi ügyészség.

Forrás: digi24

A tizenhárom férfit azzal vádolják, hogy erőszakkal nagy pénzösszegeket kényszerítettek ki manele-énekesektől.

Az ügyészek Ştefan Duduianu, Florin Duduianu, Nicolae Constantin ('Aramis'), Nicolae Mihai Venţer, Marius Cristian Radu, Mihai Cristian Olaru, Sofian Văduva, Cristian Bolcoş, Sebastian Mario Radu, Ionuţ Văduva, Miltiade Văduva és Ion Corporan ellen emeltek vádat.

A vádpontok között szerepel a zsarolás és rablás mellett a személyi szabadságtól való jogtalan megfosztás, rongálás, fenyegetés és közrendháborítás.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak – akik közismerten egy családhoz tartoznak, és erőszakos cselekedeteikről híresültek el – 2017 októbere és 2020 júliusa között bántalmazással és fenyegetésekkel jelentős pénzösszegeket csikartak ki manele-zenészektől, ugyanakkor arra is rákényszerítették őket, hogy bizonyos eseményeken ingyen lépjenek fel.

Az így megszerzett összeg 100.000 euróra rúg.

Az eljárásba civil félként lépett be több manele-énekes, többek közt a Florin Salamként ismert Florin Stoian, a Leo de la Kuweit művésznevet viselő Leonard Mădălin Octavian Gaftone és Marian Oprea.

Borítóképünkön a Duduianu-klán egyik tagja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában