Különnyugdíj

2020.11.24. 10:40

A PMP a törvényhozók és polgármesterek különnyugdíjának eltörlését célzó törvény megvitatását szorgalmazza

A szenátus és a képviselőház házbizottsága együttes ülésének összehívását szorgalmazza a Népi Mozgalom Párt (PMP), annak érdekében, hogy a parlament megvitathassa a törvényhozók és polgármesterek különnyugdíjának eltörlésére vonatkozó törvénycikkelyt – jelentette ki kedden Eugen Tomac, a párt elnöke.

 

'A PMP ma ismét benyújt egy kérést, amelyben a két házbizottság összehívását és a törvényhozók és polgármesterek különnyugdíjának eltörlését célzó törvény plénum előtti megvitatását szorgalmazza. Ez a megoldás, a különnyugdíj eltörlése, mert Dragnea, és sokan mások is lemondtak már, de a nyugdíj maradt' – írta Tomac Facebook-bejegyzésében.

A PMP elnöke hozzátette, hogy ő volt az egyedüli törvényhozó, aki erről a jogról lemondott.

'Én már a tavaly lemondtam mandátumomról, nem pedig most, tíz nappal a választások előtt, mégsem mondhatom azt az embereknek, hogy azzal, hogy mandátumomról lemondtam, elveszítettem a különnyugdíjat is. (...) Azonban megtettem azt, hogy amikor bejelentettem lemondásomat a képviselőház plénuma előtt, kértem, hogy vegyék jegyzőkönyvbe – amely megjelenik a Hivatalos Közlönyben -, hogy én lemondok erről a jogomról. Az egyetlen voltam, aki ezt megtette!!!' – fűzi hozzá Tomac.

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke és Alfred Simonis, a szociáldemokraták képviselőházi frakciójának vezetője hétfőn bejelentette, hogy mandátumuk utolsó napján lemondanak törvényhozói tisztségükből, hogy ne kapjanak különnyugdíjat.

Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) vezetője hétfőn este szintén azt írta a Facebookra, hogy az USR parlamenti képviselői és szenátorai be fogják nyújtani lemondásukat, hogy ne tartozzanak azok közé, akik különnyugdíjat fognak kapni.

Címkék#Eugen Tomac

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában