Helyhatósági választások

2020.09.27. 12:01

Kilencvenhat bejelentés érkezett a szavazási folyamattal kapcsolatos esetleges törvénytelenségekről

Kilencvenhat bejelentés érkezett eddig a szavazási folyamattal kapcsolatos esetleges törvénytelenségekről – közölte vasárnap délben Monica Dajbog belügyi szóvivő.

Minden bejelentést azonnal megvizsgálnak. Eddig a bejelentések egynegyede alaptalannak bizonyult, 48 eset kivizsgálása még folyamatban van – mondta Dajbog.

16 esetben kihágást állapítottak meg, amelyekért összesen 8700 lej bírságot róttak ki, és négy írásbeli figyelmeztetést adtak. Ugyanakkor kilenc esetleges bűncselekményre vonatkozóan is érkezett bejelentés, ezekben öt személy érintett.

'A panaszok többsége választási propaganda folytatásával, választási turizmussal, a szavazólap lefényképezésével vagy lefilmezésével, a választók korrumpálásával és többszöri szavazással volt kapcsolatos, illetve azzal, hogy a szavazóhelyiségben vagy annak 500 méteres körzetében befolyásolni próbálták a választókat, hogy kire vagy kire ne szavazzanak' – mondta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában