Fontosabb is akadna

2020.08.12. 11:25

Diáktanács: Az egyenruha kötelezővé tétele tartalom nélküli forma

Ellenzi a Tanulók Országos Tanácsa azt a törvénykezdeményezést, amely szerint 350 lejes utalványt kapnának az iskolások egyenruha beszerzésére. A tervezetet kedden fogadta el a szenátus első házként.

A Tanulók Országos Tanácsa szerdai közleményében rámutat, már júniusban kifejezte a javaslattal szembeni ellenvetését, amikor a jogszabálytervezetet iktatta a felsőház.

Az intézkedés jelen gazdasági helyzetben fölösleges pluszterhet róna a költségvetésre – vélik a tanulók képviselői -, ugyanakkor „a szenátorok felelőtlenségéről és közömbösségéről” árulkodik az a tény, hogy jelentős alapokat fordítanának erre a célra, miközben 900 ezer diáknak nincs hozzáférése az online oktatáshoz.

A tanulók tanácsa közleményében leszögezi, az iskolák biztonságossá tételét célzó megfelelő intézkedések – iskolaőrök, kamerás megfigyelés – hiányában az egyenruha kötelezővé tétele „tartalom nélküli forma”, amely semmiképpen nem vezet az oktatás minőségének javításához, „legfeljebb csak ezt a látszatot kelti”.

„A tanulóknak a minőségi oktatáshoz való hozzáférést kell biztosítani, nem egyenruhára van szükségük, amely legfeljebb jól mutat a fényképeken” – fogalmaznak közleményükben az országos tanács képviselői, és kérik a tervezetről döntő házként szavazó képviselőházat, hogy utasítsa el a törvényjavaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában