Felmérés

2020.06.04. 08:56

Tătaru: 29.019 páciensen végzik el a COVID-19 prevalenciatesztet

Június és július folyamán egy 29.019 személyt felölelő mintán végzik el COVID-19 prevalenciatesztet, amely megmutatja, hogy a lakosság hány százalékában alakult ki immunitás a koronavírussal szemben – közölte szerda este a B1 televízió műsorában Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

Fotó: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

A felmérést a nyolc fejlesztési régió minden megyéjében elvégzik, a lakosság számának és a népsűrűségnek megfelelő számú, kilenc korcsoporthoz tartozó személyen, akik egyéb okokból jelentkeznek, nem fertőző betegségekkel kapcsolatos vérvételre. A levett vér felhasználásához megszerzik a páciens beleegyezését.

Kifejtette: a teszt megmutatja az immunizált népesség százalékos arányát korcsoportok, megyék és régiók szerint, valmint országosan.

'Ebből megtudhatjuk, hogy a román lakosság milyen aránya esett túl a betegségen, immunizálódott, és ennek függvényében alkothatunk véleményt arról, hogy milyen mértékű lehet a járvány egy esetleges őszi-téli második hulláma' – magyarázta az egészségügyi miniszter.

Címkék#tataru

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában