Nézetkülönbség

2020.06.05. 17:18

M. Vela: A csendőrség nyilvános összejövetelekre vonatkozó javaslatairól

A csendőrségnek a nyilvános összejövetelekre vonatkozó javaslatai nem tükrözik sem a belügyminisztérium, sem a kormány véleményét – közölte pénteki sajtóértekezletén Marcel Vela belügyminiszter.

,,A csendőrségnek nincs törvénykezdeményezési jogköre, az illető dokumentum nem a belügyminisztérium sajátja„ – szögezte le Vela. A belügyminiszter ugyanakkor kiállt amellett, hogy minden állampolgár szabadon kifejtheti véleményét.

A csendőrség egy informális találkozón úgy foglalt állást, hogy a nyilvános összejöveteleket úgy kell megtartani, ,,hogy ne sértsék a társadalmi állapotokat, ne károsítsák a környezetet, és ne veszélyeztessék a közrendet és a társadalmi békét”. Az egyik javaslat szerint be kell tiltani az olyan nyilvános rendezvényeket, amelyek ,,az ország és a nemzet befeketítésére törekszenek, támadják a román állam nemzeti, szuverén és független, egységes és oszthatatlan jellegét, háború kirobbantására hívnak fel, nemzeti, faji, osztálybeli vagy vallási gyűlöletet szítanak, diszkriminációra, területi szeparatizmusra vagy nyilvános erőszakra bujtatnak fel, vagy obszcén, a jó erkölccsel ellentétes megnyilvánulások„.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában