Járvány-behatás

2020.06.02. 18:13

Ha csökken a fertőzöttek száma, nyithatnak a plázák

Amennyiben csökkenni fog a koronavírussal fertőzöttek száma, a kormány június 15-én megnyitja a bevásárlóközpontokat, közölte kedden Facebook-oldalán Virgil Popescu gazdasági és üzleti szféráért felelős miniszter.

Forrás: oradea.ro

A tárcavezető kifejtette, Ludovic Orban kormányfővel együtt megbeszélést tartott az ingatlanbefektetők romániai szövetségének képviselőivel, akik beszámoltak a válsághelyzetben általuk tapasztalt problémákról. Megegyeztek, hogy amennyiben a fertőzöttek száma csökken, megnyitják a bevásárlóközpontokat június 15-én, azonban az ezekben található mozikat és játszóházakat még nem.

A kormány Facebook-oldalán ezzel kapcsolatban kifejti, Ludovic Orban biztosította a vállalkozásokat, hogy június elsejétől kezdődően is fizetik azon kényszerszabadságon levő alkalmazottak juttatását, akik még nem állhatnak munkába. A kormány ugyanakkor támogatást nyújt a munkahelyek megőrzésében és egy intézkedéscsomagot is előkészít a gazdaság újraindítása érdekében, melynek fő célja a beruházások ösztönzése.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában