Hivatalos ajánlások

2020.05.02. 11:47

Tătaru: Romániában az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait követik

Az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) továbbra is azok a hivatalos ajánlásai, amelyeket Románia is gyakorlatba ültetett – hangsúlyozta szombaton az egészségügyi miniszter.

Nelu Tătarut azzal kapcsolatban faggatták az újságírók, hogy az Egészségügyi Világszervezet képviselői nemrég gratuláltak a koronavírus-járvánnyal szembeni fellépésért Svédországnak, amely csak ajánlásokat fogalmazott meg a lakosságnak, nem vezetett be szigorú korlátozásokat.

,,A WHO-nak továbbra is azok a hivatalos ajánlásai, amelyeket mi is gyakorlatba ültettünk. Másfél héttel ezelőtt a szervezet igazgatója azt mondta, a neheze még csak most következik. Kezeljük a helyzetet ugyanolyan jól, ahogyan eddig tettük, és akkor mindannyian győztesként kerülünk ki ebből„ – válaszolt a miniszter. A tárcavezető hozzátette, a járvány elején hozott intézkedések célja, hogy minél kevesebb fertőzött és minél kevesebb haláleset legyen Romániában, hogy ne terheljék túl az egészségügyi rendszert. ,,Még nem vagyunk túl a csúcsponton” – nyomatékosította.

Nelu Tătaru azt is elmondta, fenntartja azt a döntését, hogy a kórházak a szükségállapot feloldása után is maradjanak az egészségügyi minisztérium irányítása alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában